Paradižnikov kis 100ml

Vsebuje obilico vitaminov in mineralov ter prinaša novo svežino v kuhinjo. Odličen za surovo ali kuhano zelenjavo, solate ter za mariniranje različnih jedi.
Redna cena:
5,69 €
Akcijska cena:
5,69 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% paradižnikov kis, fermentiran iz najkakovostnejših paradižnikov.

Kislina: 5%

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 51kJ/ 12 kcal
Maščobe: 0g
   Nasičene maščobne kisline: 0g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 0g
Ogljikovi hidrati: 3g
   Sladkor: 3g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Nefiltriran kis – pred uporabo pretresite!

Shranjevanje: shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo.

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Paradižnikov kis Pödör ima za svoj izjemen okus zaslužen uporabljene le sveže, na soncu dozorele paradižnike, kar zagotavlja, da vsaka kapljica vsebuje vrhunsko kakovost. Aromatičen paradižnikov kis se pridobiva iz svežega paradižnikovega soka in dozori v lesenih sodih. Gre za popolnoma naraven izdelek, izdelan v skladu s strogimi standardi kakovosti in brez kakršnih koli umetnih dodatkov.

Kot paradižnikov je tudi kis narejen iz njega prava bomba vitaminov. Ta kis ohranja dragocene vitamine, minerale in elemente v sledovih. Vitamin C, ki ga najdemo v obilju v paradižnikih, se bolje absorbira, ko ga uživamo skupaj s kisom. To je ključnega pomena, saj je vitamin C močan antioksidant, ki pomaga odpraviti proste radikale v krvi, možganih in celicah, jih naredi neškodljive. Poleg tega prisotnost vitamina C spodbuja aktivnost jetrnih encimov, ki podpirajo naravno razstrupljanje telesa.

Uporaba v kulinariki:

Vsaka kapljica paradižnikovega kisa vzbudi občutek poletja, ujetega v steklenički. Ta nežna sladkasta aroma vnaša pridih južnih okusov v vaše jedi in vas popelje na kulinarično potovanje. Lahko ga uporabite za pokapanje poletne solate iz paradižnika in mocarele ali za obogatitev okusa surove ali kuhane zelenjave. Ta nežen kis odlično harmonira z bučnim oljem in oljem iz grozdnih pešk ter doda svežino vašim jedem. Za nežno in aromatično meso in ribe pa ga gurmani priporočajo za mariniranje čez noč.