Pistacijevo olje 100ml

Pistacijevo olje je prava redkost in se odlično prilegam sladicam ali sladoledu ter doda poseben pridih solatam, testeninam ali riževim jedem.
Redna cena:
23,99 €
Akcijska cena:
23,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% olje iz visoko kakovostnih, očiščenih in rahlo praženih pistacij, hladno stiskanih tradicionalno ročno.

Hranilna vrednost na 100ml:

Energijska vrednost: 3693 kJ/ 898 kcal
Maščobe: 99,6g
   Nasičene maščobne kisline: 7g
   Enkrat nenasičene maščobne kisline: 76g
   Večkrat nenasičene maščobne kisline: 17g
Ogljikovi hidrati: 0g
   Sladkor: 0g
Beljakovine: 0g
Sol: 0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

Omega maščobne kisline:

Omega-3: 0,1 g
Omega-6: 4,5 g
Omega-9:  54 g

Shranjevanje: Shranjujte ločeno od svetlobe in toplote, na hladnem prostoru.

Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.

Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.

Nefiltrirano olje – pred uporabo pretresite!

Dobavitelj: Mosoma d.o.o.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 100ml.

Pistacijevo olje je že osvojilo mnoge priznane kuharje in poznavalce kulinarike. Zelena čarobnost tega olja se razkrije v kuhinji, kjer dodaja izjemno raznolikost jedem. Njegova zelena barva in značilen vonj praženih oreščkov pričarata občutek po sončnih počitnicah na jugu.

Znajo reči, da bolj zeleno kot je olje, okusnejša je pistacija. In prav to načelo Pödör dosledno sledi z zagotavljanjem najvišje kakovosti pri hladnem stiskanju.

Vsekakor je pistacijevo olje redkost in posebnost, vsako pistacijevo drevo namreč proizvede zgolj 20 kilogramov teh malih zelenih zakladov.

Uporaba v kulinariki:

Sijajno zeleno olje pistacije bo obogatilo vašo shrambo s svojo edinstveno noto. Le nekaj kapljic je dovolj, da jedem podarite poseben okus. Pistacijeva aroma s subtilnim praženim pridihom se odlično prilega sladicam, torticam in sladoledu. Toda tudi pri solatnih prelivih, sirih, testeninah ali riževih jedem bo izjemna aroma tega olja prišla do izraza. Za popolno razvijanje okusa rastlinskega olja pa ga preprosto dodajte končni jedi, brez nadaljnjega segrevanja.