Pljučnik tinktura 50ml

Pljučnikova tinktura domačega porekla - ugodno vpliva na dihala ter pomaga pri otekanju nog.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: pljučnik, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: do petkrat dnevno. Vsak človek na tinkture reagira različno – najbolje je poskusiti in po treh tednih bi se morali pokazati prvi znaki izboljšanja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Pljučnik tinktura na alkoholni osnovi. Pljučnik tinktura se priporoča vsem. ki želijo dobro svojim dihalom. Njegova uporaba je priporočljiva tudi v primeru otekanja nog. Pljučnik je rastlina trajnica, ki uspeva predvsem v bolj vlažnih predelih (ob robovih listnatih gozdov in travnikih) in cveti od marca do konca maja. Že samo ime nam pove, da je rastlina poznana in uporabljana v ljudski medicini. Pri njegovi uporabi pa moramo biti previdni, saj ga lahko uporabljamo le nekaj tednov na leto.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Pljučnik tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Pljučnik nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m ter uporabljen svež.