Pomaranča (sladka) eterično olje 10 ml - 100% naravno

Eterično olje pomaranča se uporablja kot sestavina v kozmetičnih izdelkih in v aromaterapiji.
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje sladke pomaranče.

INCI: citrus sinensis peel oil expressed, limonene*, linalool*, geraniol*, citral*, citronellol*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijatno aromatizirajte prostor. Pogosto olje najdemo v pripravkih za nego vnete, mastne kože, ki je nagnjena k aknam. Zelo priljubljeno je v masažnih oljih in kopelih. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 10% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Italija / Španija.

Količina: 10ml.

Pomaranča eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje sladke pomaranče. Pomaranča eterično olje za kozmetične namene in aromaterapijo. Pogosto se nahaja v masažnih oljih in izdelkih za nego mastne aknaste kože. Deluje razvedrilno in tonično. Pomaranča je drevo, ki spada v družino citrusov in ima lepe sadeže oranžne barve.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: tlačno stiskanje lupin.
  • Uporabljen del: lupina sadeža.
  • Vonj: svež, limonast, sladek.
  • Barva: oranžna.
  • Nota: visoka.