Rastlinski glicerin 250ml

Glicerin je brez barve in okusa, z izjemnim vlažilnim učinkom, zato je nepogrešljiv v kozmetičnih izdelkih.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Rastlinski glicerin vsebuje: 100% rastlinski glicerin.

Za katere namene se uporablja rastlinski glicerin in kako?
Glicerin se uporablja predvsem kot topilo (za druge učinkovine) ali kot hidratantno sredstvo v kozmetičnih izdelkih. Nase izredno dobro veže vodo (tudi do 20%) in zato na kožo deluje vlažilno, jo zmehča ter ji pomaga, da absorbira in zadržuje vlago. Tako uravnava tudi ravnotežje naravne vlažnosti kože. Večina hidratantnih krem na trgu vsebuje glicerin.

Priporočena uporaba:1 – 5%:
Kreme, losjoni, balzami (emulzije olje v vodi): 1 – 5%.
Balzami za ustnice – doda sladek okus: 1%.
Mila: 1%.

Količina: 250 ml.

Poreklo: Nemčija.

Rastlinski glicerin je znan po svojih izjemnih vlažilnih učinkih. Je brez barve in vonja s sladkim okusom. Nastane s hidrolizo kokosovega in palminega olja in je uporabljen kot topilo. Rastlinski glicerin je nepogrešljiv v kozmetični industriji, saj ščiti kožo pred izgubo vlage in daje občutek gladkosti in mehkobe. Deluje izredno vlažilno.

Številne raziskave so pokazale, da redna uporaba rastlinskega glicerina izboljša videz kože. Prav zaradi teh lastnosti ga najdemo v večini krem in mazilih, predvsem v kremah za ljudi z dermatitisom ali psoriazo. Rastlinski glicerin občutno omili srbečico in izboljša videz kože. Odlična izbira so tudi mila na osnovi glicerina, vsaj pozimi, ko je naša koža bolj suha in občutljiva. Uporablja pa se tudi v prehranski industriji kot sladilo. Rastlinski glicerin je koristen zaradi svoje lastnosti zadrževanja vlage v hrani in vsebuje manj kalorij kot ostali sladkorji (npr.trsni sladkor).

Lastnosti / napotki :

Topnost: v vodi in alkoholu, v oljih ni topen.
Izgled: prozorna tekočina.
Vonj: brez specifičnega vonja.
Kemijsko ime: propan-1,2,3-triol.
Formula: C3H8O3 (92.09 g/mol).
Namen: topilo / vlažilec za kožo (emolient).