Rožmarin eterično olje 10ml

Eterično olje rožmarin osvežuje in stimulira mišice, zato je primerno za najrazličnejše masaže.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje rožarina.

INCI: rosmarinus officinalis leaf oil, limonene*, linalool*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Uporablja se za stimulativne masaže telesa in kopeli ter v kozmetičnih pripravkih za masažo mišic in sklepov. Znano je pozitivno učinkovanje rožmarina na rast las, zato ga pogosto najdemo v raznih tonikih za nego lasišča in preprečevanje prhljaja. Rožmarinovo olje je primerno tudi za odišavljanje prostorov saj deluje poživljajoče. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 10% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Tunizija/Maroko.

Količina: 10ml.

Rožmarin eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Rožmarin eterično olje deluje stimulativno in osvežuje. Uporablja se v izdelkih za stimulativne masaže, deluje tudi proti prhljaju in mastnim lasem. Rožmarin je aromatičen zimzelen grm, ki izvira iz Azije, dandanes pa je bolj tipičen za celotno mediteransko področje. Sledove rožmarina so našli tudi v egiščanskih grobnicah, znano je tudi, da so ga antični grki imeli za simbol regeneracije in dobrega počutja.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: vršički.
  • Vonj: Prodoren, zeliščno mediteranski.
  • Barva: prozorna.
  • Nota: srednja.