Sezamovo olje Pečarič (EKO) 250ml

Sezamovo olje, ki je posebej priljubljeno v azijski kuhinji, primerno pa tudi za nego kože in las.
Redna cena:
10,90 €
Akcijska cena:
10,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano sezamovo olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba:

  • Prehranski dodatek: 1 čajna žlička sezamovega olja 3x na dan.
  • Mazilo: olje kapnemo med dlani, razmažemo in uporabimo kot mazilo ali masažno sredstvo. Olja nikoli ne nanašamo direktno na kožo!
  • Lasje: nanesemo na celotno dolžino las, vmasiramo in pustimo nekaj ur ali čez noč.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

Sezamovo olje Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Sezamovo olje je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Sezamovo olje je zelo priljubljeno na Bližnjem vzhodu. Uporabno je v kulinariki, lahko segrevamo do visokih temperatur. Uporabljamo ga za solate in najrazličnejše namaze iz stročnic, kuhanje, cvrtje in peko. Zamenjamo ga lahko s sezamovim maslom ali tahinom. Kot začimba je nepogrešljiv v azijskih jedeh. Lahko se uporablja pri mastni in zahtevni koži, primeren pa je tudi za vse tipe, kot tudi za nego nežne otroške kože. V kombinaciji z oljčnim oljem blagodejno neguje lase ter lasišče.

Sezamovo olje Pečarič je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.