Šitake tinktura 50ml

100% tinktura iz šitake, slovenskega izvora. Šitake ima širok spekter uporabe, od podpore imunskem sistemu, regulaciji krvnega tlaka, zniževanju holesterola, deluje protivnetno...
Redna cena:
18,90 €
Akcijska cena:
18,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: zelišče 30% (goba šitake), alkohol 42%.

Uporaba: priporočeno je 3x dnevno 19 kapljic v tekočino sobne temperature (za odraslo osebo s 70kg telesne teže).

Opozorilo: hraniti na suhem, temnem in hladnem.

Proizvajalec: Janez Javorski, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Šitake tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka, izdelana v Sloveniji.

Šitake goba, znanstveno imenovana Lentinula edodes, izvira iz vzhodne Azije in se ponaša z izjemno bogato zgodovino uporabe v kulinaričnih in tradicionalnih medicinskih praksah. Značilna je po svojem značilnem klobuku, mesnati teksturi in okusnem, rahlo oreškastem okusu. Šitake so priljubljene zaradi svoje hranilne vrednosti, saj vsebujejo vitamine, minerale, beljakovine in prehranske vlaknine. Poleg tega izstopajo po prisotnosti bioaktivnih spojin, kot so polisaharidi, ki imajo lahko pozitiven vpliv na imunski sistem. Zaradi svojih prehranskih in zdravstvenih koristi se šitake pogosto uporabljajo kot sestavina v prehranskih dopolnilih, ki ciljajo na splošno dobro počutje in podporo zdravju.

Šitake goba je znana po svojih številnih zdravilnih učinkih, med katerimi izstopajo podpora imunskemu sistemu, zniževanje holesterola, regulacija krvnega tlaka ter antioksidativno delovanje, preprečevanja bakterijskih in virusnih infekcij, protivnetnim učinkom, delovanju proti bronhitisu…ter še mnogo več.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Šitake tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja, izdelana po receptu naših babic. Bršljan je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljen svež.