Smilj ali suhocvetnica hidrolat (EKO)100ml

Hidrolat smilja je znan po svojih regenerativnih sposobnostih, odpravljanju težav z mastno kožo in odpravljanju gub.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% hidrolat smilja iz kontrolirane ekološke pridelave.

INCI: helichysum italicum flower water.

Uporaba: ohaljen hidrolat nanesite na vato in očistite obraz. Pustite, da se posuši. Lahko uporabljate tudi z pršilko ali kot dodatek kopelim.

Opozorila: hranite dobro zaprto, pri temperaturi do 25 stopinj celzija in nedostopno otrokom. Samo za zunanjo uporabo. V primeru preobčutljivosti na sestavine v hidrolatu, prekinite z uporabo.

Certifikat: Ecocert greenlife.

Poreklo: Francija.

Količina: 100ml.

Smilj ali suhocvetnica hidrolat iz kontrolirane ekološke pridelave. Smilj ali suhocvetnica hidrolat ima izjemne regenerativne sposobnosti in na kožo deluje poživljajoče. Izredno blagodejno neguje mastno kožo ter odpravlja in gladi posledice aken. Uporabljamo ga lahko tudi za nego strij, gub in pri limfni drenaži. V mešanici z ostalimi hidrolati je primeren tudi za nego ustne votline. Smilj oz. suhocvetnica (immortelle) je aromatična rastlina, ki raste predvsem v evropskem Sredozemlju, tudi pri nas. Zaradi izjemno negovalnih učinkov na kožo in rumenih cvetov, so jo že stari Grki imenovali ‘zlato iz sonca’.

Hidrolati oz. rožne vode so v vodi topne snovi, ki nastanejo med izdelavo eteričnih olj. Klasično eterična olja, kot jih poznamo so v vodi netopni del, v vodi topni del pa ni mogoče iz vode izločiti in predstavlja hidrolat, to so pomembne sestavine z izredno širokim spektrom uporabe. Hidrolate lahko uporabljamo kot razpršilo za obraz, osnovo za kreme, vodica po britju ali jih dodajamo kopelim.