Smrt transhumanizmu, svobodo ljudem - drugi del

Preberite si drugi del klasike Krešimirja Mišaka in preverite alternativne poglede na aktualna vprašanja, ki pestijo našo družbo.
Redna cena:
24,90 €
Akcijska cena:
24,90 €
Izdelek je na zalogi

Avtor: Krešimir Mišak.

Prevedla: Tadeja Zupan.

Format: 140 x 220mm, mehka vezava.

Obseg: 270 strani.

Smrt transhumanizmu, svobodo ljubem – 2.del je odlično nadaljevanje prve knjige. Knjiga je mogočno zbrano delo širokega znanja avtorja 9 knjig in 20 let TV-oddaj. Krešimir Mišak je legendardni voditelj svoje oddaje Na robu znanosti. Dotika se tem družboslovnih znanosti, okoljske problematike, tehnologije ter njenega vpliva na zdravje in družbo, odkriva skrita znanja ter skrite dejavnosti korporacij in vlad, ter tako spodbuja k razvoju zavesti. Gostil je že tudi najvidnejše avtoritete z vsega sveta (dr. Bruce Lipton, dr. Rupert Sheldrake, dr. Joe Dispenza, Pjotr Garjajev, Gregg Braden …)

V drugem delu nam avtor ponudi več dokazanih in pozitivnih možnosti za boljše življenje človeka, narave in družbe. Poudarja, da moramo zreti v smer rešitve: če bomo gledali samo na problematiko in ji namenjali svojo pozornost, se bo le ta krepila. V knjigi so omenjeni že večkrat omenjeni raziskovalci in njihova dognanja. Knjiga omenja Bruce Liptona in epigenetiko, mindfulness ali čuječnost, sinhroniciteto, znanega Joe Dispenzo in njegova dognanja, nevroplastičnost misli, moč idej, ter mnogo več.

Številna dognanja so dokazana z dolgoletnimi znanstvenimi poskusi (pri NASI, MIT), pa svet še vedno raje vztraja pri darwinistični podganji dirki. Avtor se posveti tem dokazanim pozitivnim možnostim za zdravo preživetje človeka, narave in družbe. Ker navsezadnje je to smer rešitve: če bomo zrli samo v katastrofiko, jo kritizirali ali pa slavili, jo bomo samo krepili.