Soda bikarbona 500g

Široko uporabna v gospodinjstvu ter primerna za uživanje. Ima alkalen učinek na telo in tako pomaga pri odpravljanju zakisanosti.
Redna cena:
3,30 €
Akcijska cena:
3,30 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% natrijev hidrogenkarbonat v prahu.

Uporaba: za uživanje: dvakrat dnevno v 2 dcl vode 1-2 čajni žlički sode bikarbone. Uporaba v gospodinjstvu: za čiščenje keramičnih površin, bele tehnike, stekla, za pranje sadja in zelenjave (v 1l vode 1 jedilno žlico prahu in s tem operemo sadje in zelenjavo).

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti, shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati dobro zaprto, v suhem prostoru in pri temperaturi do 25 stopinj celzija.

Poreklo: Italija.

Količina: 500g.

Soda bikarbona ali natrijev hidrogenkarbonat v prahu. Soda bikarbona je primerna za uživanje in široko uporabo v gospodinjstvu. Pri uživanju na telo deluje alkalno in se uporablja pri odpravljanju zakisanosti. Dvakrat dnevno v 2 dcl vode dodamo 1 do 2 čajni žlički sode bikarbone, dobro premešamo in popijemo. Široko uporabna pa je tudi v gospodinjstvu, za čiščenje keramičnih površin, štedilnikov, pečic, stekla, hladilnikov,… Vpija vonjave, vlago in razgrajuje nečistoče. Uporabimo jo lahko tudi za temeljito čiščenje sadja in zelenjave – 1 žlico sode bikarbone dodamo 1 litru vode in s pripravljeno mešanico očistimo sadje in zelenjavo, s čimer odstranimo tudi pesticide.