Šungit kamen za vodo ali Šungitov drobir 150g

Šungitov kamen za vodo je namenjen čiščenju in energiziranju pitne vode.
Redna cena:
19,90 €
Akcijska cena:
19,90 €
Izdelek je na zalogi
Leta 1997 je bila podeljena Nobelova nagrada za odkritje in dokaz pozitivnega delovanja fulerenov na živa bitja. Znanost jih je uspela sintetično ustvariti, vendar pa imajo v primerjavi z naravnimi fulereni v šungitu velike pomanjkljivosti. Umetni so izredno dragi in niso topni v vodi, fureleni v šungitu pa so topni v vodi in jih lahko enostavno dobimo v telo kjer selektivno opravljajo svojo nalogo.

Ko kose šungita potopimo v vodo, ta že po dvajsetih minutah postane aseptična, po 48 urah pa pridobi vse pozitivne učinke. Zaradi te lastnosti je car Peter I leta 1714 odredil, da mora vsak vojak pri sebi imeti kos šungita. Ta kos so morali dajati v vodo preden so jo pili, s čimer so zmanjšali število okužb in si zagotovili hitrejše okrevanje.

 

Sestavine: 100% naravni mineralni kamen Šungit.

Uporaba: šungitov drobir po prvem pranju dodamo v 1 liter vode (za 100g šungita) in ga prvič pustimo v vodi 48ur. S tem bo šungit vodo očistil in jo napolnil s svojo energijo in minerali. Za nadaljnje pitje zadostuje že 24ur.

Dimenzija kamna: 10 – 20 mm.

Poreklo: Rusija.

Količina: 150g.

Šungit kamen za vodo ali šungitov drobir so manjši kamenčki šungita, namenjeni čiščenju in energizaciji pitne vode. Šungit je naravni mineral, ki se na zemeljski obli nahaja le na enem koncu in sicer v ruski pokrajini Kareliji. Starost kamnine je ocenjena na več kot dve milijardi let, njenega izvora pa do danes še niso uspeli pojasniti.

 

Molekularno strukturo ogljika, kakršna se nahaja v šungitu, najdemo samo še v vesolju in zato se znanstveniki nagibajo k teoriji, da je to del enega izmed planetov našega osončja. Posebna struktura (fureleni) šungitu daje lastnosti, ki jih mnogi ocenjujejo kot zdravilne. Tudi medicinska stroka se pri tej zadevi strinja o pozitivnih učinkih na živa bitja. Že poznana zdravilca Paracelsus in Avicenna sta pisala o neverjetnih učinkih šungita – pripisovala sta mu izjemne zdravilne lastnosti.