Šungit obesek roža življenja

Obesek šungit roža življenja ščiti pred negativno energijo in sevanji.
Redna cena:
30,90 €
Akcijska cena:
30,90 €
Izdelek je na zalogi

Uporaba: obesek lahko uporabljamo kot modni dodatek ali za boljše počutje. Če kamen pride v stik z vodo izgubi na svojem sijaju.

Dimenzija obeska: 45 x 30 x 4 mm.

Poreklo: Rusija.

Šungit obesek roža življenja je ročno izdelan obesek iz šungita. Šungit obesek roža življenja je izdelan iz tega naravnega minerala, ki se na zemeljski obli nahaja le na enem koncu in sicer v ruski pokrajini Kareliji. Starost kamnine je ocenjena na več kot dve milijardi let, njenega izvora pa do danes še niso uspeli pojasniti.

Molekularno strukturo ogljika, kakršna se nahaja v šungitu, najdemo samo še v vesolju in zato se znanstveniki nagibajo k teoriji, da je to del enega izmed planetov našega osončja. Posebna struktura (fureleni) šungitu daje lastnosti, ki jih mnogi ocenjujejo kot zdravilne. Tudi medicinska stroka se pri tej zadevi strinja o pozitivnih učinkih na živa bitja. Že poznana zdravilca Paracelsus in Avicenna sta pisala o neverjetnih učinkih šungita – pripisovala sta mu izjemne zdravilne lastnosti.

Leta 1997 je bila podeljena Nobelova nagrada za odkritje in dokaz pozitivnega delovanja fulerenov na živa bitja. Znanost jih je uspela sintetično ustvariti, vendar pa imajo v primerjavi z naravnimi fulereni v šungitu velike pomanjkljivosti. Umetni so izredno dragi in niso topni v vodi, fureleni v šungitu pa so topni v vodi in jih lahko enostavno dobimo v telo kjer selektivno opravljajo svojo nalogo.
Ko kose šungita potopimo v vodo, ta že po dvajsetih minutah postane aseptična, po 48 urah pa pridobi vse pozitivne učinke. Zaradi te lastnosti je car Peter I leta 1714 odredil, da mora vsak vojak pri sebi imeti kos šungita. Ta kos so morali dajati v vodo preden so jo pili, s čimer so zmanjšali število okužb in si zagotovili hitrejše okrevanje.

Izbira izdelka: Ob naročilu lahko izbirate med srebrno ali zlato rožo življenja. Svoj željen tip obeska prosim napišite v opombi ob naročilu.