15% ceneje

NOW Tekoči klorofil (trojna moč) 473ml

100% naraven izvleček iz lucerne - učinkovito krepi, čisti in osvežuje organizem.
Redna cena:
24,90 €
Akcijska cena:
21,17 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: stabilizator: glicerin, deionizirana voda, izvleček iz rastline Alfalfa (klorofil) (11%), naravna aroma: eterično olje peperminta (Mentha piperita), konzervans: kalijev sorbat.

Ne vsebuje: sladkorja, soli, škroba, kvasa, pšenice, glutena, koruze, soje, mleka, jajc, umetnih barvil in umetnih arom.

Hranilna vrednost na 2,5ml: ogljikovi hidrati 1,75g, baker (Cu) iz klorofila 2000µg (200% PVD), izvleček listov alfalfe (klorofil) 50mg.

Uporaba: 1/2 čajne žličke (2,5 ml) tekočega klorofila raztopimo v 226 ml vode ali soka.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Proizvajalec: Now foods, ZDA.

Poreklo: ZDA.

Količina: 473ml.

Tekoči klorofil je v vodi topen izvleček rastline Alfalfa oz. lucerne. Tekoči klorofil je pridobljen z naravno ekstrakcijo. Z njegovim uživanjem lahko izboljšamo in okrepimo in očistimo organizem, zaradi okusa mete poskrbi za svež zadah. Klorofil je sicer prisoten v vseh zelenih rastlinah. Je pigment zelene barve, ki absorbira sončno energijo za proces fotosinteze, ki je bistven za preskrbo rastline. Obroč klorofila je po zgradbi enak hemu, ki je aktivni del molekule hemoglobina. Hem namesto magnezijevega iona vsebuje železov ion.

V organizmu se tekoči klorofil poveže z železom, ki je pomemben za nastanek hemoglobina, ki igra ključno vlogo pri normalnem delovanju srca, mišic in živcev. Učinkovine klorofila celice ščitijo pred oksidativnim stresom.