Timijan eterično olje 10ml - 100% naravno

Osvežuje in poživlja, ima izrazit čistilen učinek ter je lahko v pomoč pri boljšemu delovanju imunskega sistema, pri razstrupljanju ter koristen za dihalne poti. Močno razredčen se lahko uporabi za inhalacijo, pomešan z nosilnim oljem pa kot masažno olje.
Redna cena:
16,90 €
Akcijska cena:
16,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje timijana.

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Izredno razredčeno olje je primerno tudi za inhalacije in kopeli. Uporablja se tudi v losjonih proti prhljaju, za poživitvene masaže in v raznih pripravkih za nego stopal.

Poreklo: Italija.

Količina: 10ml.

Timijan eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Ima izrazito čistilen učinek in sodi med najmočnejša čistilna eterična olja. Glavna hlapna spojina v tem olju je tiol, ki pomaga krepiti telo, pripomore k boljšemu delovanje imunskega sistema ter lahko koristi pri razstrupljanju. Ima pozitiven vpliv na dihalne poti, pripomore k njihovem prečiščevanju ter zmanjševanju izločanja sluzi.

Izredno razredčenega se lahko uporablja tudi za inhalacije. Pogosto se ga dodaja tudi losjonom proti prhljaju.  Uporablja se ga tudi kot masažno sredstvo, a ga je v tem primeru potrebno razredčiti z nosilnim oljem. Tako spodbuja kroženje krvi po žilah, pomaga pri sproščanju mišic in segreva del telesa, kamor smo ga nanesli.

V izparilniku ga je koristno uporabiti z drugimi kompatibilnimi olji, še posebej od iglavcev. V tem primeru lahko deluje pozitivno tudi na živčni sistem, možgane in splošne kognitivne funkcije.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listi.
  • Vonj: mediteranski, zeliščni.
  • Barva: prozorna do svetlo rjava.
  • Nota: srednja.