Ingver eterično olje 10ml (100% naravno)

Eterično olje ingver se uporablja v kozmetiki in pri aromaterapijah.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje ingverja.

INCI: zingiber officinale root oil, limonene*, linalool*, geraniol*, citral*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: Odlično deluje kot dodatek v masažnih oljih, uporabljamo ga lahko tudi za inhalacije. Lahko si pripravite masažno olje – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Indija.

Količina: 10ml.

Ingver eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Ingver eterično olje za uporabo v kozmetične namene in aromaterapijo. Poznan je po intenzivno sladkem zelen vonju z zeliščnim podtonom. Ingver je dobro uveljavljena začimbna rastlina z specifičnimi približno 20 cm dolgimi korenikami. Raste v tropskem in subtropskem pasu, predvsem v Indiji, na Kitajskem, Tajskem in v Avstraliji. Uporaba Ingverja je izredno razširjena v kulinariki in ljudski medicini.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: korenine.
  • Vonj: sladek, zelen.
  • Barva: prozorna.
  • Nota: spodnja (bazična).