Timijan tinktura 50ml

Naravna tinktura iz timijana na bazi alkohola, slovenskega izvora. Timijan je posebej v pomoč pri težavah z dihali, pomaga pa krepiti tudi imunski sistem ter še mnogo več.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: zelišče (timijan) 30%, alkohol vol 42%.

Uporaba: priporočamo 3x dnevno 19 kapljic v tekočino sobne temp. pred obrokom (za 70kg telesne teže). Tinkturo lahko namažemo tudi po prsnem predelu.

Opozorilo: hraniti na suhem, temnem in hladnem.

Proizvajalec: Janez Javorski, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Tinktura iz timijana, ustvarjena iz alkoholnega izvlečka in svežega timijana, je dragoceno sredstvo za grgranje ob bolečinah v žrelu. Njena izjemna antiseptična lastnost se izkaže tudi pri izpiranju ustne votline, kjer timijan deluje kot učinkovit zaviralec različnih vrst mikroorganizmov.

Timijan, s stoletno tradicijo v alternativnem zdravljenju, vsebuje širok spekter koristnih lastnosti in učinkovin. Med njimi so karminativ, ki odpravlja vetrove; spazmolitik, ki blaži krče gladkih mišic; antitusik in ekspektorans, ki pomirjata kašelj in olajšujeta izkašljevanje; baktericid, ki se bori proti infekcijam; anthelmintik, ki odpravlja gliste in trakulje; ter adstringent, ki zoži površino tkiva, omejuje vnetje in preprečuje krvavitve.

V ljudskem zdravilstvu je timijan uporaben pri dispepsiji, kroničnem gastritisu, astmi, diareji, laringitisu, tonzilitisu, za krepitev imunskega sistema, ob vseh težavah z dihali, pa tudi pri oslovskem kašlju in bronhitisu.

Timijanova tinktura je naraven in ročno izdelan izdelek po receptu Janeza Javorskega, predstavlja EKO izdelek z zeleno etiko.