Vitamin D3 kapljice za otroke Viridian 30ml

Za naravno podporo imunskega sistema otrok - brez umetnih sladil, arom in barvil.
Redna cena:
11,99 €
Akcijska cena:
11,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine Viridian D3 kapljic:

400IU veganski holekalciferol, v osnovi olja riževih otrobov in olja pomaranče.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Količina:

50ml.

Proizvajalec: Viridian.

Vitamin D3 kapljice za otroke Viridian je tekoča oblika vitamina D3 vitamina. Vitamin D3 kapljice za otroke Viridian se nahaja v priročni embalaži – steklenički s kapalko – in ponuja 400IU vitamina D3 v 0.5ml. Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus. Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu. Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna. Otroške Viridian Nutrition D3 kapljice so primerne za otroke od 6. mesecev starosti dalje. Viridian D3 kapljice so pridobljen iz lišajev.

Zakaj je Vitamin D tako pomemben?

Vitamin D ima ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema. Skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Naše telo samo ne more proizvesti tega vitamina. Vitamin se tvori z izpostavljenostjo sončnim žarkom, vendar prekomerno sončenje ni priporočljivo. Prav tako naša koža ne more proizvesti ustrezno količino vitamina D, če smo oblečeni ali namazani s kremo z zaščitnim faktorjem.

Uporaba Viridian D3 kapljic:

priporočen dnevni vnos za otroke nad 6. mesecem starosti je 0,5ml. D3 kapljice vzamemo s hrano ali pijačo, oz. po navodilu zdravstvenega delavca.

Vitamin D3 kapljice za otroke Viridian:

  • vsebuje 100% aktivne sestavine,
  • veganski izdelek,
  • ne vsebuje glutena in pšenice,
  • laktoze in mlečnega vira,
  • dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali
  • umetnih barvil.