Vitamin E acetat 100ml

Vitamin E se kozmetičnim izdelkom dodaja zaradi svojega negovalnega in antioksidativnega učinka.
Redna cena:
16,99 €
Akcijska cena:
16,99 €
Izdelek je na zalogi

Namen: aktivna učinkovina / antioksidant.

Sestavine: tocopheryl acetate.

Uporaba: vitamin E se kozmetičnim izdelkom dodaja kot antioksidant (podaljšuje rok trajanja izdelka) in kot aktivna učinkovina, ki ima negovalni učinek na kožo. Dodaja se lahko tako izdelkom za nego kože, kot izdelkom za nego las. Vitamin E deluje kot in-vivo antioksidant, ki začiti celice pred prostimi radikali in in preprečuje peroksidacijo maščob. Kot nepolarna molekula je sposobna prehajati globoko v kožo, kjer deluje tudi kot vlažilec ter izboljšuje elastičnost in gladkost kože. Raziskave so pokazale, da vitamin E varuje pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, zato ga v veliki količini dodajajo tudi izdelkom namenjenim zaščiti pred soncem. Tako deluje tudi proti staranju kože in preprečuje prehitro nastajanje gub.

Priporočena uporaba: 0,25 – 5%:

  • Kreme, losjoni (emulzije olje v vodi): 0,25 – 2%.
  • Mazila, balzami za ustnice (ali emulzije voda v olju): 0,5 – 5%.
  • Masažna olja: 0,5 – 2%.

Poreklo: Nemčija.

Količina: 100ml.

Vitamin E acetat je močan antioksidant, ki se dodaja kozmetičnim izdelkom. Vitamin E acetat je izredno stabilna in odporna oblika vitamina E. Vitamin E je ključnega pomena za ohranjanje zdrave in mladostne kože, vendar je v svoji naravni obliki neprimeren za uporabo v kozmetičnih preparatih.

Vitamin E acetat (tokoferol acetat) je oblika vitamina E, ki je izredno odporna proti oksidaciji. Kozmetičnim izdelkom podaljšuje trajanje ter učinkovito ščiti kožo pred staranjem, v primerjavi z naravnim vitaminom E, ki v kozmetičnih preparatih zelo hitro oksidira in s tem celo postane koži škodljiv. Tokoferol acetat zaščiti celice pred prostimi radikali in preprečuje peroksidacijo maščob, kot nepolarna molekula je sposobna prehajati globoko v kožo, kjer deluje tudi kot vlažilec ter izboljšuje elastičnost in gladkost kože. Vitamin E spada med najmočnejše antioksidante in je nepogrešljiva sestavina krem, šamponov in losjonov. Varuje pred poškodbami, ki jih povzročajo UV žarki, zato ga v veliki količini dodajajo tudi izdelkom namenjenim zaščiti pred soncem, preprečuje prehitro nastajanje gub, deluje protivnetno, spodbuja rast las in preprecuje nastajanje pigmentnih madežev. Dandanes ima skoraj vsak kozmetični izdelek dodano eno od oblik vitamina E.

Lastnosti / napotki:

  • Topnost: v oljih (se meša), netopen v vodi.
  • Izgled: rumena viskozna zmes (podobna medu).
  • Vonj: brez specifičnega vonja.