Žajbelj tinktura 50ml

100% tinktura iz žajblja, slovenskega izvora. Žajbelj pomaga pri izločanju sluzi in kožnih nepravilnostih, čisti kri, je koristen pri uravnavanju potenja ter deluje splošno protivnetno.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: žajbelj, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: priporočljiva je uporaba trikrat dnevno.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Opozorilo: tinkture iz žajblja ni priporočljivo uporabljati v času nosečnosti.

Žajbelj tinktura na alkoholni osnovi. Žajbelj tinktura je še posebej dobrodošla v zimskem času, pomaga pri izločanju sluzi, ugodno vpliva na kožne nepravilnosti in uravnava potenje. Žajbelj je že od starega veka zelo cenjeno zelišče. V starodavnem Rimu so ga imenovali zelišče nesmrtnosti. Pri obiranju so izvajali posebno ceremonijo. Azteki so ga uporabljali za barvanje lica in na ta način zaznamovali svoj položaj v družbi. Žajbelj je tudi pri nas izredno poznano zelišče, uspeva praktično na vsakem vrtu.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Žajbelj tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Žajbelj je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.