040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00

Pelin tinktura 50ml

 
6,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Pelin tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Pelin tinktura je narejena iz zelišča pelina in je ročno pridelana iz sestavin z Javorskega območja z ekološke kmetije po receptu babic pod brentom Janez Javorski. Pelin deluje blagodejno na apetit in prebavo, ter blaži krče in napihnjenost. Uporablja se za izpiranje ust pri slabem zadahu ter za obkladke pri nespečnosti, ugrizih insektov in mozoljavosti. Tinktura iz pelina pomaga tudi pri ženskih težavah.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Pelin tinktura je slovenskega porekla, pridelana in polnjena v okolici Javorja. Kopriva je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.

Sestavine: pelin, domači sadjevec (42% alkohola).

Uporaba: priporočena je uporaba dvakrat dnevno.

Opozorilo: hraniti na suhem, hladnem in temnem prostoru. Tinktura iz pelina vsebuje tujon, ki pa v večjih količinah deluje toksično na mišično živčni sistem, kar lahko privede do trebušnih krčev, omotičnosti, zastrupitve, bruhanja, glavobola in povzroči psihične težave. Zato se ne priporoča v katerikoli obliki nosečim ženskam, saj je abortivno sredstvo.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.