040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00

Trpotec tinktura 50ml

 
6,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Trpotec tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Trpotec tinktura se priporoča vsem, ki želijo pomagati svojim dihalom pri izkašljevanju in zaščiti sluznice. Ugoden vpliv ima tudi na kožo, uporabite jo lahko pri kožnih nepravilnostih – pripravite si lahko obkladek. Samostansko zdravilstvo opisuje trpotec kot rastlino, ki hladi, suši in vleče skupaj, med drugim ga je uporabljala tudi poznana nemška opatinja sveta Hildegarda iz Bingna. Prva pisna omemba uporabe trpotca izhaja iz asirske medicine, zelo cenjen pa je bil tudi med starimi Grki.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Trpotec tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Trpotec je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljen svež.

Sestavine: trpotec, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: priporočljiva je uporaba dvakrat dnevno.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.