040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00

Žajbelj tinktura 50ml

 
6,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Žajbelj tinktura na alkoholni osnovi. Žajbelj tinktura je še posebej dobrodošla v zimskem času, pomaga pri izločanju sluzi, ugodno vpliva na kožne nepravilnosti in uravnava potenje. Žajbelj je že od starega veka zelo cenjeno zelišče. V starodavnem Rimu so ga imenovali zelišče nesmrtnosti. Pri obiranju so izvajali posebno ceremonijo. Azteki so ga uporabljali za barvanje lica in na ta način zaznamovali svoj položaj v družbi. Žajbelj je tudi pri nas izredno poznano zelišče, uspeva praktično na vsakem vrtu.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Žajbelj tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Žajbelj je nabran v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.

Sestavine: žajbelj, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: priporočljiva je uporaba trikrat dnevno.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.