040 796 630, 01 505 4360 info@alaja.si

Delovni Čas:
Pon. – Pet.: 9:00 – 13:00 in 14:00 – 18:00, Sob.: 9:00 – 12:00

Sivka - Francoska eterično olje 10ml

 
8,90 €
Razpoložljivost: Na zalogi


Sivka - Francoska eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Sivka - Francoska eterično olje čisti kožo. Sivka je grm, ki zraste v višino približno meter ter je prepoznaven po svojem vijolično-modrem socvetju, ki se razvije na vrhu tankih stebelc. Rastlina izvira iz Evropskega dela Sredozemlja. Poznamo več vrst sivk, ki se med seboj nekoliko razlikujejo a vse izhajajo vse iz iste družine. Sivkino eterično olje je zaradi široke možne uporabe in učinkov najbolj uporabljano eterično olje na svetu. Pravijo ji tudi mati vseh eteričnih olj.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: cvetlično zeliščni, poživljajoč in rahlo sladek.
  • Barva: prozorna do bledo rumena.
  • Nota: srednja.

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje francoske sivke.

INCI: lavandula angustifolia flower oil, linalool*, limonene*, geraniol*, coumarin*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: eterično olje sivke deluje aromatično, zato se uporablja v kopelih, za odišavljanje prostorov. Sivka se veliko uporablja tudi za nego kože. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 15% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Količina: 10ml.