0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Zeolit klinoptilolit in njegove izjemne lastnosti

18.03.2024 alaja

 

Naravni minerali, kot je zeolit, so postali predmet vedno večje pozornosti zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje. Med različnimi vrstami zeolitov izstopa klinoptilolit, ki je znan po svojih edinstvenih lastnostih in številnih pozitivnih učinkih na človeško telo.

Klinoptilolit je vrsta zeolita, sestavljena iz mikroporoznih struktur, ki se pogosto uporablja v prehranskih dopolnilih in se ponaša z izjemno sposobnostjo vezave in odstranjevanja toksinov iz telesa. Njegova struktura omogoča, da lahko ujame škodljive snovi, kot so težke kovine, pesticidi, in radioaktivni elementi, ter jih varno odstrani iz telesa skozi prebavni trakt.

Zeolit klinoptilolit ima številne pozitivne učinke na zdravje, kot so podpora imunskemu sistemu, izboljšanje prebave in spodbujanje zdrave črevesne mikrobiote, detoksifikacija jeter, podpora pH ravnovesju v telesu, ima protivnetne lastnosti… in še mnogo več.

Zeolit klinoptilolit v prahu

 

Zeolit klinoptilolit ima številne koristne učinke na človeški organizem

  • Kakšen vpliv ima klinoptilolit na našo prebavo? Klinoptilolit lahko pomaga izboljšati prebavno zdravje tako, da absorbira toksine in neželene snovi v prebavnem traktu. S svojo sposobnostjo absorpcije lahko zmanjša napenjanje tako, da veže pline, ki se nabirajo v prebavni cevi. Poleg tega lahko pomaga uravnavati prebavo tako, da absorbira odvečno vlago, kar lahko pomaga pri preprečevanju zaprtja ali driske.
  • Ali klinoptilolit resnično pomaga pri čiščenju telesa težkih kovin, kot so živo srebro, svinec in kadmij? Da, klinoptilolit ima dokazano in potrjeno sposobnost absorbiranja težkih kovin in drugih strupenih snovi v prebavnem traktu. Z njegovo pomočjo se težke kovine vežejo na površino zeolita in nato izločijo iz telesa skozi iztrebke, s čimer zmanjšujejo breme na jetra in druge organe, ki sodelujejo pri razstrupljanju.
  • Ali lahko klinoptilolit zmanjša tveganje za raka? Poleg razstrupljanja telesa, kar ugodno vpliva na zmanjšanje nastanka rakavih tvorb, imajo vulkanske kamnine, kot so zeolit, sposobnost pozitivno spremeniti gene, ki so odgovorni za nastanek rakavih celic. Prof. Dr. Krešimir Pavelić je pred leti objavil strokovno delo, kjer je bilo raziskanih 20.000 genov človeškega zapisa, s pomočjo DNK-čip tehnologije. Med odkritji je predvsem vredno izpostaviti, da zeolit poveča sposobnost popravila DNK ter uravnava nivo anti-stres genov ter je koristen pri preprečitvi razvoja določenih virusov. Novejše raziskave so tudi pokazale zanimive učinke na razvoj metastaz pri rakavih bolnikih.
  • Se lahko zeolit koristi tudi med kemoterapijo? Zeolit lahko koristi pri kemoterapiji tako, da odstrani zelo strupene proste radikale, ki se pojavljajo med terapijo, ter pozitivno vpliva na zakisanost organizma. Pri bolnikih, ki so uporabljali zeolit med kemoterapijo, so opazili hitrejše celjenje sluznice v ustih in dlesni, izboljšano prebavo, normalne jetrne vrednosti ter zmanjšanje stranskih učinkov, kot so slabost in utrujenost. Zeolit je tudi učinkovit pri odstranjevanju amonijevih spojin iz telesa ter lahko kot mazilo pospeši celjenje kože.
  • Kako pa vpliva na delovanje imunskega sistema? Zeolit lahko pomaga krepiti imunski sistem tako, da zmanjšuje vnetje v telesu. Poleg tega njegova sposobnost absorpcije toksinov zmanjšuje obremenitev imunskega sistema, s čimer omogoča, da se telo bolj učinkovito bori proti okužbam in boleznim.
  • Kakšen vpliv ima na zdravje ožilja? Klinoptilolit lahko pomaga uravnavati raven holesterola v krvi tako, da absorbira odvečne maščobe in holesterol ter jih izloči iz telesa. Z zmanjševanjem ravni holesterola lahko klinoptilolit prispeva k zmanjšanju tveganja za srčno-žilne bolezni in poveča splošno zdravje srca.
  • Ali lahko klinoptilolit pomaga pri zmanjševanju vnetij in bolečin v sklepih? Klinoptilolit zmanjšuje vnetja v telesu tako, da pomaga pri absorpciji vnetnih snovi. S tem pomaga zmanjšati tudi vnetja v sklepih in tkivih ter posledično zmanjšuje bolečino in izboljšuje gibljivost.
  • Lahko z zeolitom izboljšamo stanje jeter? Klinoptilolit veže nase najrazličnejše strupe in toksine ter težke kovine v človeškem organizmu. S tem zmanjšuje obremenitev jeter in omogoča, da le ta delujejo bolj učinkovito pri razstrupljanju telesa.
  • Ali lahko klinoptilolit pomaga pri uravnavanju pH ravni telesa? Zeolit lahko pomaga uravnavati pH ravni telesa tako, da absorbira odvečne kisline v prebavnem traktu. Z vzdrževanjem zdravega pH ravnotežja lahko klinoptilolit pomaga pri preprečevanju zakisanosti telesa kar lahko prispeva k splošnemu zdravju.
  • Kakšen vpliv ima na alergije? Klinoptilolit lahko pomaga zmanjševati alergijske reakcije tako, da absorbira alergene in histamin v prebavnem traktu. Nasploh lahko vezava histamina zmanjša simptome alergij, kot so srbenje, izpuščaji in kihanje, ter pomaga pri ohranjanju zdravega in uravnoteženega imunskega odziva.

Kako varna je uporaba klinoptilolita?

Zeolit klinoptilolit je varen za uporabo, kljub temu pa se ga odsvetuje ob resnih prebavnih motnjah ali vnetjih prebavnega trakta ter ob hudih motnjah ledvic. Prav tako ni bilo narejenih dovolj raziskav za njegovo uporabo pri nosečnicah ali otrocih.

Kaj je še pomembno vedeti ob uživanju zeolita?

Ob uživanju zeolita je bistvenega pomena zadostna hidracija telesa, priporočljivo je prav tako uživanje hrane z več vlakninami. Ob jemanju drugih prehranskih dopolnil ali farmacevtskih zdravil je priporočljivo narediti nekaj urni razmak med uživanju le teh ter zeolita, saj jih lahko zeolit s svojimi lastnostmi vezave deaktivira in izloči iz organizma preden le ti učinkujejo nanj. Alkohol, izdelki iz nikotina ter kofein lahko zmanjšajo ali omejijo njegovo delovanje. Ob jemanju farmacevtskih zdravil se je ob sočasni uporabi zeolita pogosto koristno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.

Za nadaljnje informacije o zeolitu, njegovi uporabi in koristih, si preberite članek na tej povezavi.

Za nakup visoko kvalitetnega zeolita klinoptilolita v prahu, pa preverite našo ponudbo tukaj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.