Amiris (sandalovina) eterično olje (100% naravno) 10ml

Eterično olje značilnega vonja, ki se uporablja v aromaterapiji.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje amirisa.

INCI: amyris balsamifera bark oil.

Uporaba: namenjen uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Lahko si pripravite masažno olje. 10 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Haiti.

Količina: 10ml.

Amiris eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje, ki ima podoben vonj kot sandalovina. Amiris eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. V svečkah prostor prijetno gozdno odišavi. Amiris je zimzeleno drevo z lepimi belimi cvetovi, ki raste na goratih pobočjih Haitija. Značilno je, da deblo vsebuje veliko smole, ki izredno lepo diši.

Sandalovina in Amiris?
Amiris je pogosto poimenovan tudi ‘west indian sandalwood’ oz. zahodno indijska sandalovina, vendar je njegov vonj nekoliko drugačen kot vonj prave sandalovine poimenovane tudi ‘east indian sandalwood’ oz. vzhodno indijska sandalovina. Prava sandalovina je zelo draga, zato se precej uporablja olje cenejšega amirisa, ki mu pripisujejo podoben vonj in je tako njen nadomestek. Amirisu zaradi velike vsebosti olja pravimo tudi bakleni oz svečni les. Indija je zaradi prevelikega poseka dreves prave sandalovine tudi precej omejila izvoz omenjenega olja, kar je sandalovino še dodatno podražilo.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: les.
  • Vonj: sladek, po lesu in blažilen.
  • Barva: prozorna do svetlo rjava.
  • Nota: spodnja (bazična).