Čemaževa tinktura 50ml

Za zdravje srca in ožilja ter pretočna dihala.  Pomaga pri razstrupljanju telesa, razkužuje in pospešuje celjenje ran, pomaga pri aknasti koži.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine čemaževe tinkture:

listi čemaža (allium ursinum, folium), tropinovec (alkohol 48% vol).

Kako se uporablja čemaževa tinktura?

Trikrat na dan nakapamo 20 do 30 kapljic v pol kozarca (1dcl) vode ali na žličko sladkorja.

Opozorilo: zaprto embalažo hranite v suhem, temnem in hladnem prostoru.

Količina:

50ml.

Poreklo: Slovenija.

Čemaževa tinktura je 100% naravnega izvora, slovenskega porekla. Čemaž so vzgojili in nabrali ročno v neokrnjenih predelih zelene Prlekije. Čemaževa tinktura je iz listov ekološko pridelane rastline. Na ta način je zagotovljena najvišja raven kakovosti.

Čemaž ima podoben okus kot česen. Je naravni antibiotik in je odličen za razstrupljevalno kuro. Pomaga pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa.

Tinktura je primerna za vse, ki želijo dobro prebavi in dihalnim potem. Uporabljamo jo lahko tudi pri nečisti koži. Čemaž je v celoti užiten, vendar ga ne smemo uživati v prevelikih količinah. Uporabi se lahko liste, čebulice, cvetove in plodove. Čemaž so uživali že v starem Rimu, bil je celo bolj priljubljen kot česen. Pri nas čemaž uspeva po vsej državi, po deloma senčnih hrastovo bukovih gozdovih. Tinktura ne vsebuje nobenih barvil, konzervansov in dodatkov.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot čaji in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Za katere namene se uporablja čemaževa tinktura?

Čemaževa tinktura nam pomaga ohranjati zdravo delovanje srca in ožilja. Lahko jo zmešamo z vodo ali popijemo z žličko sladkorja. Tinktura pa je primerna tudi za razkuževanje in celjenje ran. Primerno tudi za aknasto kožo.