Češnjeva mala blazina 1 kos

Majhna blazina s polnilom iz češnjevih koščic, ki so zelo uporabne pri segrevanju ali hlajenju telesa. Uporabna kot hladen ali topel obkladek ter za masažo telesa.
Redna cena:
22,90 €
Akcijska cena:
22,90 €
Izdelek je na zalogi

Polnilo: češnjeve koščice.

Prevleka: 100% bombaž.

Dimenzija: 15x25cm.

Priprava blazine za hladno uporabo: češnjev vzglavnik ohladite tako da ga položite za 2 uri v zamrzovalnik in ga uporabite namestite na želeno mesto.

Priprava blazine za toplo uporabo: češnjev vzglavnik lahko pogrejte tako da ga položite v pečico, na 100°C (pečica mora biti že predhodno ogreta) za 2 minut ali segrevanje v mikrovalovni pečici 30 sek na 1000 vatov.

Vzdrževanje in trajanje: vzglavnik prekrijte z hladno vodo in dodajte malo blagega detergenta. Najlažje pomivanje vzglavnika je tako, da koščice pomaknete na en konec in med tem časom pomijete del blazine, kjer ni koščic ter to ponovite dokler ne operete celotnega vzglavnika. Na koncu sperete pod tekočo vodo in osušite. Priporočamo, da na vsake toliko časa dodate koščicam malo vode, da se z leti ne izsušijo popolnoma. Tako se bo blazina lažje segrela in dlje obdržala toploto.

Proizvajalec: Lustija, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 1kos.

Češnjeva mala blazina je naraven izdelek iz češnjevih koščic. Češnjeva mala blazina je termoforček za hlajenje ali segrevanje.

Češnje so sadež, ki je razširjen po celem svetu. Poznamo jih več kot sto vrst, lahko so debeline vseh vrst, od drobnih do debelih. So tudi različnih barv od bele pa do temno rdeče. Dozorijo pozno spomladi. V kulinariki jih uporabljamo kot samostojen sadež, za napitke, marmelade, kompote, sadne napitke ali kot sestavino v slaščicah. Pri nas je po njih najbolj znana Vipavska dolina (češnje hrustavke). V mali češnjevi blazini pa so uporabljene samo njihove koščice.

Le te imajo veliko uporabnost pri segrevanju ali hlajenju bolečih predelov telesa. Torej jo lahko uporabljamo kot topel ali hladen obkladek. Polnilo iz koščic zaradi svoje oblike in trdnosti omogoča masažo, ki spodbuja cirkulacijo krvi in mili bolečino. Kadar jo želimo uporabiti po poškodbi jo damo za 30 min v zamrzovalnik in jo uporabimo kot hladen obkladek. Kot topli obkladek pa jo segrevamo v mikrovalovni pečici 30 sek na 1000 vatov. Ko jo uporabljamo za masažo pa jo preprosto položimo na želeno mesto in z pritiskom ustvarimo masažni občutek. Z kratkotrajnim dremežem na njej pa zmanjšamo tudi učinek stresa. Primerna tudi za otroke saj jim daje toplota občutek varnosti in topline in daje večjo udobnost med spanjem. Blazina polnjena z češnjevimi koščicami je uporabna dolgo let.