Cimet (cejlonski) eterično olje (100% naravno) 10ml

Naravno eterično olje cejlonskega cimeta za prijetno aromaterapijo.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje iz lubja cejlonskega cimeta.

INCI: cinnamomum zeylanicum bark oil*, cinnamal*, eugenol*, limonene*, linalool*, benzyl benzoate*, cinnamyl alcohol*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Lahko si pripravite masažno olje – do 3 kapljice eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 1% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Šri Lanka.

Količina: 10ml.

Cimet cejlonski eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje iz lubja cejlonskega cimeta. Cimet cejlonski eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Cimet je zimzeleno drevo, z dišečimi stebli, ki raste v tropskem področju. Sam cimet je že stoletja izredno priljubljena začimba v kulinariki. Najkvalitetnejši naj bi izviral iz Šri Lanke. Cenejše eterično olje cimeta pripravljajo iz vejic in listov (manj intenzivno), dražje izredno aromatično in kvalitetno olje pripravljajo z parno destilacijo lubja.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: skorja.
  • Vonj: aromatičen, sladek, značilno začimbni.
  • Barva: rdeče-rjava.
  • Nota: spodnja (bazična).