Evkalipt eterično olje 10ml

Eterično olje evkalipt je primerno za osvežitev prostorov.
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje evkalipta.

INCI: eucalyptus globulus leaf oil, limonene*, linalool*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: primeren je kot dodatek za masažna olja, kopeli, savne, inhalacije in kot osvežilec prostorov. V dišavnih svečkah prijetno osveži prostor. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 10% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Avstralija.

Količina: 10ml.

Evkalipt eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Evkalipt eterično olje je pridobljeno s postopkom parne destilacije. Primeren je kot dodatek za masažna olja, kopeli, savne, inhalacije in kot osvežilec prostorov. Evkalipt je zimzeleno drevo z dolgimi listi. Obstaja precej podvrst evkalipta (Radiata, Citridora,…), a se eterično olje pridobiva le iz manjšega števila od katerih je najbolj razširjena vrsta Eucalyptus globulus z svojim tipičnim hladno-kafrastim vonjem.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listje.
  • Vonj: hladen, osvežujoč, kafrast.
  • Barva: svetlo rumena.
  • Nota: visoka.