Kana v prahu 100g (EKO)

Kana v prahu učinkovito prekriva sive lase in jim vrača čudovit sijaj.
Redna cena:
15,90 €
Akcijska cena:
15,90 €
Izdelek je na zalogi

Kaj moramo vedeti predno si lase pobarvamo z kano?

1.) Kana je naravno barvilo, ki se spoji z našim lastnim barvilom v koži in laseh, zato ne moremo na temnih laseh pričakovati intenzivne barve, kot jih lahko dobimo pri sintetičnih barvah. Kana le oplemeniti našo naravno barvo las. Pri svetlih in sivih laseh pa je barva bol intenzivna, ker ti lasje nimajo temnega barvila oziroma ga sploh nimajo (sivi lasje).

2.) Dobro prekriva sive lase in jih intenzivno obarva v rdeče oranžno barvo.

3.) Če niste prepričani, kakšna bo vaša barva las po barvanju s kano, priporočamo, da naredite poizkus na enem pramenu ali pa na laseh, ki jih poberete s krtače ali glavnika.

4.) Barvna kana ne obstaja, kana je samo ena, če vam ponujajo barvno kano to pomeni, da so ji dodane še druge rastline ali pa kovinske soli, če ne še kaj drugega.

5.) Kana ne škoduje barvanim lasem, če je Bodi-art kvalitete. Ravno tako ne uničuje las, jih ne lomi, ne odpira in ne zažge.

6.) Kana zdravi naše lasišče, krepi lase in spodbuja k delovanju lasne mešičke ter preprečuje izpadanje las. Prav tako jih ščiti pred škodljivimi UV-žarki, preprečuje nastajanje prhljaja in jim daje svilnat lesk.

7.) Pri nakupu kaninega prahu morate biti pozorni na to; da je navedeno, kdaj so bili listi obrani, da je označena serija (lot ali batch) in do kdaj je prah uporaben. Ker se kana predeluje v državah izven EU moramo biti pri nakupu skrajno previdni, da prahu niso dodane škodljive primesi ampak da gre res za čisti prah kaninih listov. Uporabljajte samo Body-art kvaliteto pri trgovcu, ki mu zaupate.

8.) Kano Body-art kakovosti, lahko uporabljate tudi na laseh barvanih s sintetičnimi barvami.

9.) Dokončen ton barve bodo vaši lasje dobili po 48 urah po obarvanju. Barvanje pa lahko ponovite čez 5 dni.

10.) Če je limonin sok preveč agresiven za vaše lasišče, lahko uporabite tudi pomarančo, grepfrut ali pravi čaj.

11.) Če imate glede uporabe kane določene pomisleke se lahko z vprašanji obrnete na nas in rade volje vam bomo odgovorili.

Opozorilo: prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42°C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

Certifikat:

IN-BIO-154-INDIA.

Dobavitelj: Etnobotanika, Slovenija.

Poreklo: Indija.

Količina: 100g.

 

Kana v prahu, oziroma Henna v prahu je iz kontrolirane ekološke pridelave. Kana je popolnoma naravna barva za lase. Kana je rastlina, ki v svojih listih proizvede rdečkasto barvilo Lavson, ki se uporablja za barvanje las. Da bi dobili različne barvne odtenke las, se odlično kombinira z ostalimi rastlinskimi barvami kot so INDIGO, SENA, AMLA, HIBISKUS.

Kako se kana uporablja?

Vsebino vrečke stresite v stekleno ali plastično posodo ter jo zmešajte s toplo vodo (od 40-50°C) ter sokom 1 limone. Vodo dodajajte postopoma, dokler z mešanjem ne dobite goste gladke mase. Tej masi vmešajte limonin sok, posodo prekrijete s prozorno folijo za živila in zmes pustite na toplem (najmanj 25°C) najmanj 12 ur, da se izloči lawson (barvilo).

Kano nanašate na čiste suhe lase s prsti, brez frizerskih pripomočkov razen zaščitnih rokavic. Po nanosu, lase zaščitite s prozorno folijo za živila, povrhu pa glavo ovijete še z brisačo. Ker se je iz prahu že izločil lawson, zadostuje nanos pomade na laseh 2-3 ure, če pa lasišče segrevate s fenom, zadostuje 1 ura. Za tiste, ki imate probleme z glavobolom, migreno, vnetjem lasišča pa priporočamo, da pomado s kano pustite delovati čez noč, zaradi zdravilnih učinkov. Kanino ‘blato’ iz las odstranimo s tušem, dokler od las teče gošča, lasišča ne drgnemo ampak izpiramo, dokler gošča ne teče več. Lasišče nato našamponiramo in izplaknemo ter lase posušimo.

Lawson se je spojil s proteini v vaših laseh in bo spreminjal barvo zaradi oksidacije in vpliva sončne svetlobe še 48 ur po obarvanju. Torej barva bo postala stabilna v roku 48 ur. Barvanje s kano lahko ponovite čez 5 dni. Zdravilno vpliva na lase in lasišče.