0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Poslikava s kano – pričarajte si blagoslove in izrazite svojo kreativnost s to magično rastlino

03.07.2024 alaja

Kana - tetovaža slikanje telesa naravno rastlina 2

Kana je naravno barvilo, ki se pridobiva iz listov rastline Lawsonia inermis. Že tisočletja se uporablja v najrazličnejše kulturne, kozmetične, medicinske in duhovne namene. Najstarejši znani primeri uporabe kane so iz starodavnega Egipta, kjer so jo uporabljali za barvanje nohtov in las ter za mumifikacijo. V Indiji in na Bližnjem vzhodu se kana tradicionalno uporablja pri poročnih obredih, kjer neveste in druge ženske krasijo svoje roke in noge s kompleksnimi vzorci, ki naj bi prinašali srečo in blaginjo.

Vsebuje snovi, ki delujejo protiglivično, protivirusno, protivnetno, hladijo telo in zmanjšujejo bolečine. Velja za rastlino, ki daje življenje, pomaga priklicati blagoslove in odganjati zle duhove.

Poslikave s kano imajo kulturen in duhoven pomen

Kana - tetovaža slikanje telesa naravno rastlina

Duhovno vez s to rastlino se velikokrat kaže preko poslikave obraza in telesa s pogosto čudovitimi in zapletenimi vzorci. Pri poslikavi vsak lik in vzorec predstavlja določeno zahvalo ali željo, na katerem področju življenja posameznik želi in potrebuje blagoslov.

V Maroku si tako proti koncu nosečnosti bodoče matere poslikajo gležnje ter tako zaprosijo subtilne sfere za zaščito sebe in svojega otroka. Ovdovele ženske si lahko narišejo simbol žalovanja, poslikava s kano pa se tudi uporablja, da družine prikličejo večjo srečo v svoj dom. Medtem pa si moški v muslimanskih državah s kano barvajo tudi brke in brado.

Poslikava telesa in obraza s kano

Poslikava s kano - pričarajte si blagoslove z magično rastlino

Potrebujemo:

Korak 1: Priprava osnovne mešanice

 1. Postopek: Kano v prahu zmešajte z limoninim sokom in vodo, dokler ne dobite zmesi, ki ima gostoto zobne paste. Premešajte dobro, da se izognete grudicam.
 2. Čas delovanja: Posodo s pasto pokrijte s prozorno folijo in pustite na sobni temperaturi približno 12 ur. To omogoča, da se sprostijo barvne snovi iz kane.

Korak 2: Dodajanje eteričnega olja

 1. Postopek: Po pretečenih 12 urah dodajte 5-6 kapljic izbranega eteričnega olja v pasto. Dobro premešajte, da se olje enakomerno porazdeli.
 2. Čas delovanja: Pustite mešanico stati še 12 ur. Eterična olja pomagajo izboljšati sproščanje barvila in podaljšajo obstojnost poslikave.

Korak 3: Prilagajanje konsistence (neobvezen korak)

 1. Sestavine: Fruktoza in dodatna voda (po potrebi).
 2. Postopek: Po skupno 24 urah preverite konsistenco paste. Če je predebela ali pretrda, lahko dodate malo vode. Fruktoza se lahko doda za bolj gladko in lepljivo pasto, kar omogoča lažji nanos.
 3. Opomba: Ta korak je neobvezen in ga izvedete le, če menite, da je potrebna prilagoditev gostote paste.

Korak 4: Priprava kornetov

 1. Sestavine: Celofan ali posebni materiali za izdelavo kornetov za kano.
 2. Postopek: Iz celofana naredite majhne kornete, tako da jih zvijete v obliko stožca. Spodnji del tesno zaprite, da pasta ne izteka.
 3. Polnjenje: Kornete napolnite s pripravljeno kano pasto. Zgornji del korneta zavijte ali zaprite z elastiko, da pasta ostane na mestu.

Korak 5: Poslikava

 1. Postopek: Sedaj, ko imate pripravljene kornete, pričnite s poslikavo. Nežno stisnite kornet in nanašajte kano na kožo v želenih vzorcih.
 2. Nasveti: Začnite s preprostimi oblikami in postopoma prehajajte na bolj zapletene vzorce. Priporočljivo je, da začnete z manjšo površino, da pridobite občutek za delo s kano.

Ko je pasta pripravljena in nanešena, poskrbite, da se bo kana popolnoma posušila in razvila svojo barvo. S pravilno pripravo in uporabo lahko ustvarite čudovite in trajne poslikave, ki bodo očarale vsakega opazovalca. Poslikava na koži ostane od enega do treh tednov, odvisno od kože, kvalitete paste, časa trajanja nanosa in nege po poslikavi.

Varnost in Previdnost

Čeprav je kana naravna, lahko pri nekaterih ljudeh povzroči alergijske reakcije. Pred uporabo je priporočljivo opraviti majhen test na koži, da se preveri morebitna občutljivost. Prav tako se je treba izogibati uporabi “črne kane”, ki lahko vsebuje škodljive kemikalije, kot je parafenilendiamin (PPD).

kana - slikanje telesa tetovaža

Kana je čudovito orodje za začasno poslikavo obraza in telesa, ki prinaša kanček tradicije in umetnosti v sodobni svet. S pravilno pripravo in nanosom lahko dosežete osupljive rezultate, ki ne le da izgledajo lepo, ampak tudi povezujejo s starodavnimi kulturami in običaji.

Kana tako ostaja priljubljena izbira za tiste, ki želijo dodati posebno noto svoji zunanjosti, si priklicati blagoslove, izraziti svojo kreativnost in se hkrati pokloniti bogati kulturni dediščini.

Preverite našo ponudbo ekološko pridelane kane tukaj.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.