Limeta eterično olje 10ml

Eterično olje limete ima antiseptične lastnosti, pomaga pri napenjanju kože ter je uporaben za nego mastne kože in las. Njegov vonj je poživljajoč, dviguje razpoloženje ter počutje.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine (INCI): citrus aurantifolia oil, limonene*, citral*, geraniol*, linalool*, citronellol*
(*naravna sestavina eteričnega olja).

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Certifikati:

Proizvajalec: Favn d.o.o.

Poreklo: Italija.

Količina: 10ml

Limeta eterično olje iz limete, ki se razlikuje od ostalih citrusov, ki so subtropske rastline, saj je pravo tropsko drevo s poreklom iz Malezije in Indije. Poleg tega se limetino olje pridobiva s parno destilacijo celotnega ploda, kar je edinstveno med citrusi. Olje limete ima antiseptične lastnosti ter pomaga pri napenjanju kože in vezivnega tkiva. V kozmetiki se pogosto uporablja za nego mastne kože, las in telesa, in je sestavni del številnih dezodorantov, gelov za tuširanje in kopeli. V aromaterapiji se limetino olje uporablja za osvežitev prostorov, olajšanje dihalnih težav in prehladov ter pri tesnobnosti. Ima poživljajoč učinek, dviguje razpoloženje in spodbuja dobro počutje.

  • Botanično ime: Citrus aurantifolia
  • Poreklo: Italija
  • Pridobivanje: parna destilacija plodov
  • Intenziteta vonja: izrazita
  • Vonj: citrusni, svež
  • Nota: visoka
  • Maksimalna koncentracija RIFM:  do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)