Vrtnica Damaščanska eterično olje 1ml (100% naravno)

100% čisto olje damaščanske vrtnice, ki je poznano po svojem čudovitem cvetnem vonju. Primerno za uporabo v kozmetiki, v parfumih ali pri aromaterapiji.
Redna cena:
25,90 €
Akcijska cena:
25,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje Damaščanske vrtnice.

Sestavine (INCI): rosa damascena flower oil, citronellol*, geraniol*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: namenjen uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Kožo revitalizira, regenerira, deluje tonično ter izredno dobro gladi gubice. Ureja tudi količino sebuma v koži (suha-mastna koža), uravnava pH, izboljšuje prekrvavljenost, oža pore, deluje čistilno in ohranja sijočo polt. Pogosto ga najdemo v izdelkih za nego od sonca poškodovane kože ali starajoče kože (anti ageing izdelki).

Nasvet za pripravo parfuma: eterično olje vrtnice zmešajte z rastlisnkim oljem jojobe ali pšeničnih kalčkov (5% mešanica) in ga kapljico po kapljico uporabljajte kot parfum.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Bolgarija.

Količina: 1ml.

Vrtnica Damaščanska eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Vrtnica Damaščanska eterično olje je poznana po svojem prelepem cvetnem vonju, na kožo deluje tonično, odstranja gubice, regenerira in ohranja sijočo polt. Ureja količino sebuma v koži (suha-mastna koža), uravnava pH, izboljšuje prekrvavljenost, oža pore, deluje čistilno in ohranja sijočo polt. Pogosto ga najdemo v izdelkih za nego starajoče kože (anti ageing izdelki). Z njim si lahko pripravimo tudi parfum. Vrtnica je prelepa roža, ki je razširjena po celem svetu. Ima izredno prijeten vonj ter blagodejne lastnosti, zato se njene pripravke veliko uporablja v kozmetični industriji. Že iz antičnih časov je znano, da pripravki iz vrtnice delujejo lepotilno in obnovitveno na kožo. Eterično olje je izredno drago saj je potrebno za 1 liter olja predelati več kot 2 toni svežih cvetov.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: cvetlični.
  • Barva: rjavo-prozorna.
  • Nota: srednja.