Olje pegastega badlja 100 ml (EKO)

100% naravno olje pegastega badlja pripomore k čiščenju in delovanju jeter, pomaga lajšati prebavne motnje, niža holesterol ter je koristen pri splošnem razstrupljanju.
Redna cena:
11,90 €
Akcijska cena:
11,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano olje iz semen pegastega badlja, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: pred uporabo pretresite in zaužijte 2 do 3 čajne žličke olja dnevno, pred obrokom.

Certifikat: SI-EKO-001.

Količina: 100ml.

Poreklo: Slovenija.

Olje pegastega badlja je 100% naravno hladno stiskano olje. Pegasti badelj olje je proizvedeno v Sloveniji, brez dodanih konzervansov in aditivov. Pridobljeno je iz semen pegastega badlja, iz kontrolirane ekološke pridelave. Primerno je za uživanje, 2 – 3 čajne žličke dnevno.

Pegasti badelj spada v družino košaric in je doma v južni Evropi, južni Rusiji, severni Afriki in Mali Aziji. V naših krajih ga predvsem pridelujejo kot kulturo, raste pa tudi divje, na toplih in suhih mestih. Drugo ime za pegasti badelj je tudi Marijin osat in izvira iz legende, po kateri je devica Marija iskala miren kraj, kjer bi podojila otroka. Osat je to opazil in ju povabil pod svoje varno okrilje listov. Ker je nekaj kapljic mleka padlo na zel, ima še danes bele lise in črte.

Zakaj uporabljati olje pegastega badlja?

Olje pegastega badlja je koristno za naša jetra. Pegasti badelj olje na naša jetra deluje čistilno in jih pomaga pri njihovem delovanju, znižuje holesterol in lajša prebavne motnje, kot so napihnjenost. Učinkovit naj bi bil tudi pri hemoroidih. Znani so tudi njegovi učinki razstrupljanja.

Poreklo:

Olje pegastega badlja je proizvedeno v Sloveniji, polnjeno v Beli krajini. Olje za nas polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.