Poprova meta eterično olje 10ml

Eterično olje poprova meta je pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov, uporablja se tudi v aromaterapiji in pri inhalacijah.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje poprove mete.

INCI: mentha piperita oil, limonene*, linalool*, (* Sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: eterično olje poprove mete je primerno za inhalacije. Pri zunanji uporabi hladi kožo in sluznice, zato se uporablja v pripravkih za športne masaže. Na splošno za poprovo meto velja, da je osvežujoča, stimulativna in krepilna. Uporablja se tudi za odišavljenje prostorov, savne, inhalacije in aromatiziranje živil. Lahko si pripravite masažno olje – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 4% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Indija.

Količina: 10ml.

Poprova meta eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Poprova meta eterično olje za kozmetične namene in v aromaterapiji. Lahko ga uporabljamo tudi za inhalacije. Uporablja se v raznih kozmetičnih izdelkih, saj deluje hladilno. Poprova meta je nekoliko več kot 50 cm visoka trajnica, z značilnim vonjem po mentolu. Te vrste rastline ne najdemo v naravi saj je križanec med vodno meto (Mentha aquatica) in zeleno meto (Mentha spicata). Pridobivajo jo z gojenjem podtaknjencev.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listi.
  • Vonj: metin, podoben travi, blažilen in svež.
  • Barva: prozorno zelenkasta.
  • Nota: visoka.