Ubranite svoje žile

Knjiga, izpod peresa ameriškega zdravnika Dr.Elmerja Crantona, ki daje bralcem jasen in natančen vpogled v srčno-žilna obolenja in njihovo zdravljenje.
Redna cena:
19,90 €
Akcijska cena:
19,90 €
Izdelek je na zalogi
Avtor: Elmer M. Cranton.

Format: 125 x 195 mm, broširana vezava.

Obseg: 376 strani.

Ubranite svoje žile je knjiga, ki nam da jasen vpogled v srčno-žilna obolenja, preventivo in zdravljenje. Knjiga razlaga preprosto, domala neboleče zdravljenje srčno-žilnih obolenj, ki ga lahko uporabi v svoji ordinaciji vsak zdravnik. Srčno-žilna obolenja povzročijo v razvitem svetu polovico smrti in invalidnosti. Nekatere ljudi koronarna bolezen ubije v trenutku, drugi ji podležejo po dolgoletnem trpljenju in bolečinah, ki jih povzroča angina pektoris, bolečina v prsnem košu, ki se širi iz srca in je posledica aterosklerotičnih oblog v srčnih žilah. In vse to se da preprečiti.

Žile se nam začnejo mašiti že v mladosti in na stara leta – ko zaradi njih obnemoremo – jih čistijo žilni kirurgi. Toda, pravi ameriški zdravnik Elmer Cranton, dr. med.: »Izognimo se kirurškemu obvodu ter si tako upočasnimo staranje in izboljšajmo kakovost svojega življenja!« Kirurški poseg največkrat sploh ni potreben. Žilne obloge je mogoče »odtopiti«.

Obvodna kirurgija srčnih žil omogoči obvod delno ali popolnoma zamašenega dela srčne žile s presadkom, ki je lahko del bolnikove vene ali pa je umeten. Angioplastika je poseg, ki vpelje opornico v deloma ali popolnoma zamašen del žile in jo razširi. Omenjena posega sta danes najpogostejši metodi zdravljenja najbolj razširjene bolezni zahodnega sveta. Od prve obvodne operacije leta 1968 so kirurgi operirali milijone bolnikov.

Kirurško zdravljenje naj bi bilo uspešno, podaljšalo naj bi življenje ter preprečilo nadaljnje zaplete in napredovanje osnovne bolezni. A v knjigi so opisana dejstva, ki temu oporekajo. Kirurško zdravljenje še zdaleč ni tako varno in učinkovito, kot se zdi. Avtor knjige, zdravnik, priporoča ne le cenejšo, marveč tudi bolj varno, preprosto, nebolečo metodo zdravljenja – kelacijo z EDTA. Številni bolniki po zdravljenju s kelacijo kirurgije ne potrebujejo več.