Vetiver eterično olje 10ml - 100% naravno

Eterično olje vetiver ima izrazit zemeljski vonj in je pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov za moške.
Redna cena:
9,90 €
Akcijska cena:
9,90 €
Izdelek je na zalogi

Vetiver eterično olje vsebuje:100% naravno čisto eterično olje vetiverja

INCI:vetiveria zizanoides root oil.

Uporaba vetiver eteričnega olja: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijatno aromatizirajte prostor. Vetiver ima intenziven zemeljski vonj, ki deluje umirjeno in zrelo. Izredno pogosto se ga uporablja v toaletnih izdelkih, narejenih za moške. Dobrodejno deluje na zrelo kožo tako da, poveča elastičnost in prožnost ter deluje tonično. Lahko si pripravite masažno olje – do 3 kapljice eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 1% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Količina: 10ml.

Poreklo: Java.

Vetiver eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Vetiver eterično olje ima izrazit zemeljski vonj in se pogosto uporablja v toaletnih izdelkih za moške. Dobrodejno in tonično deluje na zrelo kožo. Vetiver je visoka trava, ki ima izredno aromatične korenine, iz katerih pridobivajo eterično olje.

Koristi vetiver eteričnega olja:

Vetiver s svojim vonjem sprošča in pomirja. Ugodno naj bi deloval tudi na tesnobo in žalost. Zaradi njegovih pomirjajočih lastnosti ga lahko uporabimo tudi zvečer, za lajšanje nespečnosti. V obliki masažnega olja je koristen tudi pri bolečih sklepih in mišicah.

Načini uporabe:

Eterično olje se zelo pogosto uporablja v aromaterapiji. Lahko ga dodamo v različna olja in kreme in ga uporabimo kot nego kože ali kot masažno olje. Priporočamo uporabo pri suhi, razdraženi in zreli koži. Par kapljic lahko dodamo tudi v kopel ali v savni. Velikokrat je sestavina parfumov ali toaletnih izdelkov za moške.

 

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: korenine.
  • Vonj: zemeljski, intenziven.
  • Barva: temna.
  • Nota: spodnja (bazična).