Žajbelj eterično olje 10 ml - 100% naravno

Eterično olje žajbelj se uporablja za nego ustne votline in v aromaterapijah.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje žajblja.

INCI: salvia officinalis oil, limonene*, linalool*, geraniol*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: žajbelj se pogosto uporablja za nego ustne votline, predvsem v izdelkih za grgranje pri negi žrela, dlesni in zob. Ker lepo diši je pogosta komponenta izdelkov za odišavljenje prostorov. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 5% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Španija

Količina: 10ml.

Žajbelj eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Žajbelj eterično olje se pogosto uporablja za nego ustne votline ter nego zahtevne kože. Žajbelj je do pol metra visok aromatičen grm, ki raste na bolj suhih tleh ter izvira iz Sredozemlja. Dandanes je žajbelj izredno priljubljena začimba po vsem svetu.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listje.
  • Vonj: svež, močan vonj, podoben kafri.
  • Barva: prozorna.
  • Nota: srednja.