Zdravnik zdravi, narava ozdravi

Knjiga izpod rok priznanega slovenskega zdravilca Jožeta Majesa, ki nam predstavlja praktično uporabo zdravilnih zelišč - od nabiranja, sušenja, priprave in uporabe.
Redna cena:
35,00 €
Akcijska cena:
35,00 €
Izdelek je na zalogi

Avtor: Jože Majes.

Format: 20 x 22cm, trde platnice.

Obseg: 240 strani.

Zdravnik zdravi, narava ozdravi je knjiga priznanega slovenskega zdravilca Jožeta Majesa. Zdravnik zdravi, narava ozdravi je popoln vodnik po zdravilnih rastlinah. V njej nas avtor najprej seznani z osnovnimi pravili pri nabiranju, sušenju, gojenju in hranjenju zdravilnih rastlin. Nato se seznanimo s pripravo različnih oblik pripravkov kot so: čaji, tinkture, mazila, sirupi, zeliščna olja, praški iz zdravilnih rastlin, vina in jabolčniki, zdravilni kis, kopeli, bonboni in s sočasno uporabo gline in zdravilnih rastlin. V naslednjem sklopu nam predstavi katere zdravilne rastline oz. pripravki pomagajo pri določenih obolenjih (težave z lasiščem, obolenja ušes, sinusna obolenja, težave z nosom, pokanje žilic na obrazu, akne, najpogostejša obolenja dihal, prebavila, žolč in jetra, sečila, koža in zdravilne rastline, presnovne bolezni, diabetes, bolezni ožilja, prostatna obolenja, ženske bolezni, bolezni kosti in sklepov, revma, bolezni žleze ščitnice, rastlinski pripravki, ki povečajo moško moč, glivična obolenja, alergije, psihosomatska obolenja, čajne mešanice za različne namene).

V zadnjem delu knjige pa avtor predstavi zdravilne rastline, ki jih goji na svojem vrtu oz. kmetiji Plavica, na katerem uspevajo praktično vse avtohtone zdravilne rastline, ki jih premore Slovenija. Vrt leži pod vzhodnim pobočjem Kočevskega Roga. Predstavi 33 zdravilnih rastlin s svojega vrta, katere sam najpogosteje uporablja in so najbolj zdravilne (Velika pekoča kopriva, Slez, Plešec, Slezenovec, Njivska Preslica, Timijan vrtni, Regrat, Trpotec ozkolistni, Ognjič, Gabez,…).

Prednost knjige je v tem, da prinaša veliko praktičnih navodil, od nabiranja, sušenja, pripravkov in uporabe na enostaven in vsakomur razumljiv način. Napisanih je tudi veliko receptov, kateri bodo mnogim bolnikom v pomoč.

Jože Majes je poznan zeliščar in lastnik kmetije Plavica, na kateri s svojim sinom in hčerjo goji, predeluje in prodaja svoje domače pripravke, organizira razna izobraževanja in oglede vrtov. Sam zagovarja napotek, ki ga je prejel od opatice Hildegarde von Binger: Nabirajte in uporabljajte zdravilne rastline, ki rastejo okoli vašega doma, kajti prišle so k vam, da vam pomagajo!