Železo kompleks 100 kapsul

Železo, ki ne draži želodca, ne zapira in se zelo dobro absorbira - z dodanimi vitamini in izvlečki za še večjo učinkovitost!
Redna cena:
21,99 €
Akcijska cena:
21,99 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: železov bisglicinat, vitamin C (L-askorbinska kislina), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), mikrokristalična celuloza, korenina/korenika angelike v prahu (Angelica sinensis), listi malinjaka v prahu (Rubus idaeus), sredstvi proti sprijemanju: stearinska kislina rastlinskega izvora, silicijev dioksid, folna kislina ((6S)-5-Metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina), vitamin B12 (metilkobalamin).

Brez glutena. Ni proizvedeno iz pšenice, soje, mleka, jajc, rib, lupinarjev in oreščkov. Proizvedeno na liniji, kjer se proizvajajo tudi izdelki, ki vsebujejo zgornje alergene.

Hranilna vrednost na dnevni odmerek (1 kapsula):

Vitamin C 90 mg 113 %
Folna kislina 167 µg 84 %
Vitamin B12 50 µg 2000 %
Železo (Ferrochel® Iron Bisglycinate) 27 mg 193 %
Korenina angelike (Angelica sinensis) 50 mg
List rdeče maline (Rubus ideaus) 50 mg

Uporaba: zaužijte 1 kapsulo dnevno, skupaj s hrano.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Samo za odrasle. Ni primerno za nosečnice in doječe matere. Osebe, ki jemljejo zdravila ali imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo. Plastenko shranjujte dobro zaprto. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Proizvajalec: Now Foods, ZDA.

Poreklo: ZDA.

Količina: 100 kapsul (54 g).

Železo kompleks je prehransko dopolnilo z biorazpoložljivim železom in dodatki, ki prispevajo k njegovem izkoristku in uporabi. Železo kompleks vsebuje železov aminokislinski kelat (Ferrochel®), ki ne draži želodca, ne povzroča zaprtosti in se zelo dobro absorbira. Železo pomembno sodeluje pri prenosu, shranjevanju in vezavi kisika, nastopa kot eden ključnih elementov presnove ter tvorbe encimov in hormonov. Pomanjkanje železa vodi do izčrpanosti, glavobolov, razdražljivosti in težav s koncentracijo, s seboj pa prinese tudi slabšo fizično zmogljivost, slabšo odpornost, motnje v termoregulaciji in druge težave.

Železu so dodani vitamin C, naravna in biološko aktivna oblika folne kisline (Quatrefolic® folat), aktivna oblika vitamina B12 (metil kobalamin), korenina angelike in list rdeče maline.