0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Obiščite našo trgovino:
Vodnikova cesta 123A, Ljubljana
0
Do brezplačne dostave manjka še: 100,00 
0

V košarici ni izdelkov.

Domača nega mastne kože

29.05.2018 alaja

Mastna koža izloča preveliko količino maščobe in se zato neprestano sveti. Mastno kožo moramo temeljito, vendar pravilno očistiti. Izogibajte se močnim in agresivnim sredstvom, saj le ti močno izsušijo kožo.  

Uporabljajte nežna naravna čistila, ki zavirajo mastnost in zožujejo pore, zeliščne luščilne kreme oziroma pilinge, parne kopeli in maske za obraz, ki kožo globinsko čistijo in jo pripravijo za nadaljnjo nego. Prav tako pazimo na prehrano. Uživajte veliko sadja in zelenjave, pijte zelišč ne čaje in se veliko gibajte na svežem zraku.

Parna kopel iz peteršilja in limone
Pripravite si parno kopel iz svežega peteršilja in limone. S tem kožo očistimo in jo poživimo.

Potrebujemo:
2 l vode,
30 g na sekljanega peteršilja,
1 žlica posušene sivke,
1/2 limone narezane na rezine.
Vodo zavremo in dodamo vanjo zelišča. Odstavimo z ognja in pustimo stati 5 minut. Lonec postavite na mizo, se nagnite nad lonec in pokrijte z brisačo. Paro vdihavamo 10 minut. Tako je koža pripravljena na nadaljnjo nego. Ker so pore odprte, priporočamo, da si na obraz nanesete luščilno kremo ali masko z globinsko čiščenje kože. Ogrce bomo lažje očistili z obraza, če bomo pred parno kopeljo v kožo vtrli malo jojobinega olja. Ta mehča izloček lojnic, ki maši pore.

Luščilna krema za obraz
To zeliščno kremo lahko namažemo vsak dan. S tem odpremo pore, zgladimo kožo, kozmetična glina vsrkava odvečno maščobo, zelišča pa delujejo protimikrobno.

Potrebujemo:
200 g ovseni kosmičev,
2 žlici posušene sivke,
2 žlici posušene mete,
2 žlici posušene melise,
1 žlica gabezovih listov,
60 g kozmetične gline.

V kavnem mlinčku ali mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče in vsa zelišča. Zmleti mešanici dodamo glino in dobro premešamo. Zeliščno mešanico shranjujemo v temnem in suhem prostoru. Za enkratno uporabo je dovolj ena žlica mešanice, ki ji dodamo toliko vode, da nastane krema. Ostalo mešanico shranimo. Nežno jo vtremo v kožo, potem pa jo dobro izmijemo z toplo vodo.

Jogurtovo čistilo
Iz jogurta, limone, čajevca in sivke pripravimo čistilo za mastno kožo.

Potrebujemo:
1 žlica navadanega jogurta,
1 žlica limone,
1 kaljica sivkinega eteričnega olja,
1 kapljica eteričnega olja čajevca.
Sestavine premešamo in z blazinicami prstov nanesemo č istilo. Vtiramo ga eno minuto in splahnemo z toplo vodo.

Kreme za mastno kožo
Ker je mastna koža že mastna sama po sebi, ni priporočljivo kožo še dodatno mastiti. Na kožo nanašamo lahke vlažilne kreme. Zelo priporočljiva uporaba za mastno kožo je alojin gel. Ta kožo osveži in jo navlaži.

Mastna koža ima tudi določene prednosti, predvsem ni občutljiva, kar pomeni, da dlje časa ostane mlada. Maščoba naredi zašč itno plast, ki preprečuje izsušitev, obenem pa škodljivim snovem prepreči, da bi prodrle v kožo. Kasneje se z leti mastna koža največ krat spremeni v mešani tip kože.

Članek je bil objavljen v spletni reviji za ženske Mikavna.

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelava spletne trgovine) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.