Bazilika eterično olje (100% naravno) 10ml

Olje z močnim, značilnim vonjem, ki se uporablja v kozmetičnih izdelkih ali aromaterapiji.
Redna cena:
7,90 €
Akcijska cena:
7,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje bazilike.

INCI: ocimum basilicum oil, linalool*, limonene*, geraniol*, eugenol*. (*Sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: namenjen uporabi v aromaterapiji, kot dodatek kozmetičnim izdelkom. Lahko si pripravite masažno olje. 3 kapljice eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena največja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja. Za odišavljenje prostorov in kot preliv za savne ter aromatične kopeli.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Francija.

Količina: 10ml.

Bazilika eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Bazilka eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Bazilika deluje na telo pomirjajoče in ima tipičen močan prodoren zelen-zeliščni vonj. Bazilika izvira iz Azije in Pacifiških otokov, dandanes pa jo najdemo praktično po celem svetu. Rastlina ima ovalne zelene liste in bele ali roza cvetove.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: listi.
  • Vonj: zelen, močan, zeliščen.
  • Barva: rumeno-zelen.
  • Nota: visoka / srednja.