Bela omela tinktura 50ml

100% tinktura iz bele omele, slovenskega izvora. Je uporabna v podporo ožilju, pri zvišanemu tlaku ter za imunski sistem.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: bela omela, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: do petkrat dnevno. Po treh tednih uporabe naredite vsaj šest mesecev premora. Vsak človek na tinkture reagira različno – najbolje je poskusiti in po treh tednih bi se morali pokazati prvi znaki izboljšanja.

Opozorilo: pripravki iz bele omele naj se ne uporabljajo v času nosečnosti in dojenja.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 50ml.

Bela omela tinktura na osnovi alkoholnega izvlečka. Bela omela je polzajedavska rastlina, ki v obliki zimzelenega grma raste na drevesih. Razširjena je povsod po Evropi, Aziji in severni Afriki. Zgodovinski viri navajajo, da so jo v ljudski medicini uporabljali že v 5. stoletju pred našim štetjem.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Bela omela tinktura je slovenskega porekla, nabrana in polnjena v okolici Javorja. Bela omela je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m, ter uporabljena sveža.