Bor eterično olje (100% naravno) 10ml

Eterično olje, ki je nepogrešljivo v proizvodih za sproščanje dihal in mišic ter aromaterapiji.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje bora.

INCI: pinus sylvestris leaf oil, limonene*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: olje se uporablja za kopeli, masaže, v savnah in za odišavljanje prostorov. Lahko si pripravite masažno olje – 5 kapljic eteričnega olja dodajte 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Avstrija.

Količina: 10ml.

Bor eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Bor eterično olje za kozmetično uporabo in aromaterapijo. Deluje sproščujoče na dihalne poti. V pripravkih je primeren za nego mišic, sklepov in vezi. Pogosto se nahaja v mešanicah za odišavljanje prostorov. Bor spada med iglavce, ki mu pripada kar okoli 80 podzvrsti. Najbolj razširjen je v Evropi, Skadinaviji in vzhodni Rusiji. Ponavadi ima rdečkasto lubje in daljše iglice. Daleč najbolj je razširjen rdeči bor, v naših krajih pa je poznana predvsem vrsta obmorski bor.

Osnove značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: iglice.
  • Vonj: svež, gozdni, balzamičen.
  • Barva: brezbarvna.
  • Nota: srednja.