Cipresa eterično olje 10ml

Eterično olje cipresa se dodaja v izdelke za nego kože. Odlično se izkaže tudi pri preprečevanju prekomernega potenja.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno čisto eterično olje ciprese.

INCI: cupressus sempervirens leaf oil, limonene*, linalool, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Uporaba: manjšo količino olja nakapajte na izparilnik in dodajte vodo ter na ta način prijetno aromatizirajte prostor. Lahko si pripravite masažno olje – do 5 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 2% eteričnega olja.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Poreklo: Španija.

Količina: 10ml.

Cipresa eterično olje je 100% naravno čisto eterično olje. Cipresa eterično olje ima lep leseni vonj. Dodaja se tudi v izdelke za preprečevanje prekomernega potenja in za nego mastne kože saj je znano da izsuši. Cipresa je zimzeleno igličasto drevo, ki je razširjeno predvsem po Mediteranu. Otok Ciper je dobil ime po tem drevesu, saj je bilo drevo predmet čaščenja v mitoloških časih.

Osnovne značilnosti:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: iglice.
  • Vonj: balzamičen sladek vonj z lesnimi notami.
  • Barva: prozorna do svetlo zelena.
  • Nota: srednja / spodnja.