Citronela eterično olje 10ml (EKO)

Eterično olje citronele se pogosto uporablja kot dišava v parfumih, pomaga pri odganjanju insektov, deluje protistresno, sproščujoče, osvežilno in lahko blaži vnetja.
Redna cena:
5,90 €
Akcijska cena:
5,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine (INCI): cymbopogon winterianus herb oil, geraniol*, citronellol*, limonene*, citral*, eugenol*, linalool*, farnesol* (*naravna sestavina eteričnega olja).

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Certifikati:

Proizvajalec: Favn d.o.o.

Poreklo: Paragvaj.

Količina: 10ml

Citronela eterično olje pridobivajo s parno destilacijo posušenih listov citronele, rastline, ki izvira iz Azije, predvsem iz Indonezije. Znana je po svojem intenzivnem vonju, ki deluje kot naravni odganjalec komarjev in drugih insektov. Poleg tega se uporablja tudi v industriji parfumov, dezodorantov ter kot sestavina v naravni kozmetiki. Olje citronele lahko blaži vnetja na koži, s sproščujočimi masažami pa pomaga pri utrujenih mišicah in sklepih. V aromaterapiji se pogosto uporablja v mešanicah, saj deluje protistresno, pomaga pri utrujenosti, glavobolu ter prijetno osvežuje prostor. Zaradi svojega vonja, ki dviguje razpoloženje, se mnogi ljudje zatekajo k uporabi olja citronele med učenjem ali meditacijo, saj pomaga izboljšati koncentracijo in osveži um.

  • Botanično ime: Cymbopogon winterianus
  • Pridobivanje: parna destilacija listov
  • Intenziteta vonja: močna
  • Vonj: citrusni, sladkast, svež
  • Nota: srednja do visoka
  • Maksimalna koncentracija RIFM: do 1 % (1 do maks. 2 kapljici na 10 ml)