Eterično olje sivke – francoska, 10ml

Eterično olje sivka je olje z zelo širokim spektrom uporabe, zato je nepogrešljivo v vašem domu.
Redna cena:
8,90 €
Akcijska cena:
8,90 €
Izdelek je na zalogi

INCI:lavandula angustifolia flower oil, linalool*, limonene*, geraniol*, coumarin*, (* sestavine naravnih eteričnih olj).

Kako se eterično olje sivke uporablja in za katere namene?Eterično olje sivke deluje aromatično in zmanjšuje napetost, zato se uporablja v kopelih in za odišavljanje prostorov. V primeru nespečnosti je njena uporaba še posebej priporočljiva v večernem času. Sivka se veliko uporablja tudi za nego kože. Lahko si pripravite masažno olje – do 10 kapljic eteričnega olja dodajte v 10ml rastlinskega olja. Eteričnega olja nikoli ne nanašajte direktno na kožo. Priporočena najvišja koncentracija je do največ 15% eteričnega olja.

Količina:10ml.

Opozorila: pri rokovanju z eteričnim oljem bodite pazljivi. Uporabljajte samo za zunanjo uporabo. Nikoli ne nanašajte nerazredčenega eteričnega olja na kožo. Pazite, da ne pride v stik s sluznico ali očmi. Če se polijete, obvezno dobro sperite z milom in vodo. V primeru preobčutljivosti na sestavine eteričnega olja prenehajte z uporabo. Ne uporabljajte v času nosečnosti. Ni primerno za otroke mlajše od 6 let. Shranjujte dobro zaprto, pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom.

Eterično olje sivke je 100% naravno čisto eterično olje. Sivka je grm, ki zraste v višino približno meter ter je prepoznaven po svojem vijolično-modrem socvetju, ki se razvije na vrhu tankih stebelc. Rastlina izvira iz Evropskega dela Sredozemlja. Poznamo več vrst sivk, ki se med seboj nekoliko razlikujejo a vse izhajajo vse iz iste družine. Eterično olje sivke zaradi široke možne uporabe in učinkov najbolj uporabljano eterično olje na svetu. Pravijo ji tudi mati vseh eteričnih olj. Eterično olje sivke čisti kožo in pospešuje celjenje ran. Njena uporaba je priporočljiva v obdobju povišanega stresa ali pri nespečnosti.

Osnovne značilnosti eteričnega olja sivke:

  • Pridobivanje: parna destilacija.
  • Uporabljen del: cvetovi.
  • Vonj: cvetlično zeliščni, poživljajoč in rahlo sladek.
  • Barva: prozorna do bledo rumena.
  • Nota: srednja.

Kaj vsebuje eterično olje sivke? 100% naravno čisto eterično olje francoske sivke.