Hermelika tinktura 50ml

100% tinktura iz hermelike, slovenskega izvora. Hermelika je koristna pri težavah z želodcem, v pomoč je pa lahko tudi pri revmatizmu.
Redna cena:
6,90 €
Akcijska cena:
6,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: hermelika, domači sadjevec (40% alkohola).

Uporaba: dvakrat dnevno, zjutraj in zvečer.

Količina: 50ml.

Poreklo: Slovenija.

Hermelika tinktura na alkoholni osnovi. Hermelika tinktura se priporoča vsem tistim, ki želijo dobro svojemu želodcu. V preteklosti je bila hermelika široko zastopana in izredno priljubljena pri naših babicah in dedkih. Hermelika izvira iz Kitajske in Koreje, v Evropi pa jo gojijo že od 16. stoletja. Je trajnica z značilno mesnatimi sivo zelenimi listi, ki zraste do 40 cm visoko. Prijajo ji sončna rastišča, vendar dobro uspeva tudi v polsenci.

V alkoholu se nekatere učinkovine rastlin bolje izločajo, tudi čas izločanja je daljši. Tako imajo tinkture veliko močnejši učinek kot drugi pripravki iz zelišč in jih zato tudi uporabljamo v manjših količinah. Poglavitna prednost zeliščnih tinktur je predvsem v tem, da zagotavljajo zelo hitro absorpcijo učinkovin v organizem. Tinkture so zelo stabilne in jih ni treba shranjevati v hladilniku.

Hermelika tinktura je slovenskega porekla, polnjena v okolici Javorja. Hermelika je nabrana v neokrnjeni naravi v okolici Javorja na nadmorski višini približno 580m ter uporabljena sveža.