Laneno olje Pečarič (EKO) 250ml

Laneno olje je primerno za uporabo v kulinariki ter za nego kože in las.
Redna cena:
10,90 €
Akcijska cena:
10,90 €
Izdelek je na zalogi

Sestavine: 100% naravno hladno stiskano laneno olje iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba: ena do tri velike žlice lanenega olja na dan ali eno žlico olja na vsakih trideset kilogramov človekove teže, najbolje umešanega v beljakovinskem napitku ali nemastni skuti. Več kot tri žlice lanenega olja na dan smemo jemati le kratek čas, sicer se lahko pojavijo druge težave. Olje jemljite s hrano, saj izboljša njegovo absorpcijo telo. Lahko ga tudi pomešate s sokom, jogurtom, skuto ali drugimi živili oziroma pijačo.

Certifikat: SI-EKO-001.

Proizvajalec: Oljarna Pečarič, Slovenija.

Poreklo: Slovenija.

Količina: 250ml.

Laneno olje Pečarič je 100% naravno hladno stiskano olje. Laneno olje je slovenskega porekla, brez dodanih konzervansov in aditivov. Lan zavira shranjevanje maščob v telesu oziroma povečuje njihovo izgorevanje in pomaga ohranjati mišično tkivo. Olje se uporablja v kulinariki pri pripravi hladnih jedi (solate, polivke itd.) ali kot dodatek kuhanim ohlajenim jedem, saj ga ne smemo segrevati ali dodajati na vroče jedi. Lahko ga dodajamo v beljakovinske napitke in nemastni skuti, saj blagodejno vpliva na prebavo. Ko laneno olje dodajamo v prehrano, ga moramo obvezno kombinirati z večjimi količinami antioksidantov. Uporabljamo ga lahko tudi za nego suhe in razpokane kože ter za nego las, saj jih krepi in jim vrača sijaj.

Laneno olje Pečarič je slovenskega porekla, pridelano in polnjeno v Beli krajini. Olje prideluje in polni priznana družinska oljarna iz Bele krajine, katera ima že dolgoletno tradicijo. Že pred prvo svetovno vojno so pričeli s pridelovanjem orehovega olja, nato se je proizvodnja vedno bolj širila. Semena in rastline, ki se uporabljajo pri pridelavi olj niso genetsko modificirane.